O namaProgrami odobreni od Ministarstva znanosti i obrazovanja

Ovdje navedeni programi odobreni su od Ministarstva znanosti i obrazovanja i upisuju se u matičnu evidenciju Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje. Nastava se održava u dopodnevnim, poslijepodnevnim i večernjim satima u učionicama Pučkog otvorenog učilišta Donja Stubica. Ukoliko postoje potrebe poslodavaca za obrazovanjem djelatnika na radnom mjestu, dolazimo u poduzeće. Kod upisa je potrebno priložiti originale dokumenata koje po uvidu vraćamo: domovnica, rodni list, završna svjedodžba, osobna iskaznica, liječnička potvrda i sanitarna knjižica ovisno o programu.

Osposobljavanje za pčelara/pčelaricu

Uvjeti upisa

Uvjeti upisa: završena najmanje osnovna škola, navršenih najmanje 15 godina starosti i liječničko uvjerenje o zdravstvenoj sposobnosti za obavljanje poslova pčelara/pčelarice.

Cilj programa

Cilj programa je osposobiti polaznike za uspješno bavljenje pčelarstvom te preradom i proizvodnjom pčelarskih proizvoda. Nakon završenog programa stručnog osposobljavanja polaznici će biti osposobljeni za samostalni uzgoj pčela i preradu pčelinjih proizvoda.

NASTAVNE CJELINE SATI
Tehnologija i mehanizacija u pčelarenju i zaštita na radu 20
Biologija pčela, uzgoj matica i selekcija 20
Bolesti pčela 15
Pčelinja paša i medonosno bilje 15
Pčelinji proizvodi i apiterapija 10
Praktična nastava 40
Završna provjera znanja 5
UKUPNO 125
 Natrag
Anketa
Anketa:
Koliko knjiga pročitate mjesečno?
  Jednu
  Dvije
  Više od dvije
upis Rezultati
Izdvajamo
Vremenska prognoza
DONJA STUBICA Hrvatska